Toni Pagès

Toni Pagès estudia bateria al Taller de Músics amb David Xirgu i Ramón Díaz. Paral·lelament, rep formació musical clàssica al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona de la mà de professors com Jorge Garrido o Ramon Torramilans. Actualment és estudiant en actiu de Psicologia a la UOC (Universitat Oberta de Catalunya) en l'especialitat de psicopedagogia.

Durant la seva trajectòria, Pagès ha tocat amb músics tan diversos i de l'alçada de Raül Reverter, Pau Sastre, David Mengual, José Reinoso, Beth, Gabo, Antonio Orozco, Monica Green, Paul Carrack, Lisa Stanfield o Lucrecia, entre d'altres; i amb grups com Doctor No, Jazz el Destripador, Flam&Co., Passatge Jazz Quintet o l'Orquestra Saturno. Actualment se'l pot veure en actuacions al costat d'Elena Gadel, Guillermo Prats, David Pastor, Jordi Bonell, Jordi Gaspar, Jordi Franco, Josep Lluís Guart, Miki Santamaria, Manu Guix, Jaume Peña, Judit Neddermann o David Muñoz "Gnaposs", entre molts d'altres.

Fundador del Projecte Ertap, Toni Pagès també és autor, juntament amb Santi Carcasona, dels mètodes d'estudis de Bateria Funknamental (I i II). Ha col·laborat amb la revista Bateria Total, així com editant partitures del mètode de Bateria interactiu The virtual drummer, de Salvador Niebla. 

A nivell pedagògic, ha fet classes de bateria, tallers de percussió, teoria moderna i combo a l'Escola de Música de Centelles (1990-2000); i ha estat responsable, coordinador i consultor de l'àrea de Bateria i percussió de l'Escola de Música de Vic i del Centre d'Estudis Musicals Passatge de Barcelona (1998-2001). És professor de bateria al Taller de Músics Escola Superior d'Estudis Musicals.


Discografia

  • 1995 - Doctor No - Pamechu"n"voue
  • 1996 - Jazz el Destripador - Jazz el Destripador
  • 1998 - El Cholo - Hacete de abajo
  • 1998 - Jazz el Destripador - Helloñandu
  • 2002 - Mariano Martos - Un compás antes que suene el despertador
  • 2004 - Luís Robisco - Tiempos
  • 2005 - Pau Sastre - Highly addictive
  • 2006 - David Pastor - Stringworks
  • 2009 - David Pastor - Nu-Roots
  • 2009 - Raül Reverter - Trop's in jazz
  • 2010 - Toni Pagès - I les ruïnes d'un passat no massa llunyà
  • 2010 - Luís Robisco - Unexpected Evolution
  • 2010 - Elena Gadel - Tocant Fusta
  • 2011 - Clara Peya - Més declaracions
  • 2011 - David Pastor - Nu-Roots (En directe des del Polisònic)
  • 2011 - Elena Gadel - De Madera
  • 2011 - Toni Pagès - 11 peces d'un puzzle incomplet
  • 2012 - Clara Peya - Tot aquest silenci
  • 2012 - Cece Giannotti - Escape
  • 2012 - Toni Pagès - Amb tota la màgia però sense un truc concret
  • 2012 - Amadeu Casas - Matèria orgànica
  • 2012 - Toni Pagès - Com els números verds d'un rellotge digital que suren al costat del llit 
  • 2013 - Amadeu Casas - Lo gaiter de la Muga
  • 2013 - Clara Peya - Tot aquest soroll
  • 2013 - Alessio Arena - Bestiari/o familiar/e
  • 2013 - Toni Pagès - Un cop llançada, la paraula no torna enrere