• COMUNICAT

  COMUNICAT DEL FUNDADOR DEL TALLER DE MÚSICS DAVANT ELS FETS DEL PASSAT 1 D'OCTUBRE I LA VAGA GENERAL D'AVUI

  El Taller de Músics, en tant que institució, no té una posició neutral davant la barbàrie que les forces policials van cometre el diumenge contra persones que volien exercir el seu dret a votar.

  Una mostra clara de la no neutralitat és l'escrit que he rebut signat per un bon grup d'alumnes i exalumnes. La força i la veritat que respira aquest escrit és la millor expressió d'un sentiment que comparteixo.

  El fet que els dos centres d'ensenyament musical del Taller estiguin avui oberts, no significa estar en desacord amb la vaga general i les manifestacions convocades per tal de mostrar el rebuig a les actuacions dels cossos repressius de l'estat espanyol durant l'1 d'octubre.

  Els dos centres romandran oberts per facilitar reunions, assemblees i tot el que calgui per tal de reflexionar i prendre les decisions que requereix la situació sociopolítica que patim.

  Per altra banda, considero que un tancament unilateral decidit per la Direcció seria una mesura poc participativa i que impediria utilitzar les nostres instal·lacions per tot el que ja he descrit anteriorment. Tampoc podem oblidar que una vaga general no ha de ser obstacle perquè les persones que treballen al Taller de Músics, si ho desitgen, puguin fer-ho lliurement.

  Per la meva trajectòria de lluita social i antifranquista, haig de fer palès que la meva experiència m'indica que els promotors d'una vaga general han de ser els treballadors i les seves organitzacions.

  La denominació "aturada general/una aturada de país" és nova i a la meva estructura mental li costa entendre que les direccions de les empreses decideixin pel seu compte tancar els locals on desenvolupen les seves activitats. Dit això, respecto aquestes decisions, encara que en el meu interior les observi com uns tancaments patronals que tant mal han fet a la historia de la humanitat.

  Si voleu seguir debatent sobre aquest assumpte, estic obert a assistir a una trobada o assemblea on poder xerrar tot el que calgui, així com també ser partícip de qualsevol iniciativa que sorgeixi del propi sector de l'ensenyament musical.

   

  Barcelona, 3 d'octubre de 2017

  Lluís Cabrera Sánchez

  03.10.2017